Κειμενογράφος (Βροχή - Νίκος Βαρδάκας)

by - Οκτωβρίου 30, 2015


Πάνω απ΄τα κεφάλια μας τα σύννεφα, στραγγίζουνε της νιότης μας την θλίψη. Στο χώμα αργόσυρτα πλαντάζουνε οι σταγόνες κάθε επιθυμίας μας που παρέμεινε απλά απορία.
Με την χούφτα μας κρατάμε την λάσπη, ωσάν λάφυρο της σκέψης μας που δεν έχει στόχο.
Είναι δύσκολο να πλάθουμε πηλό για να μετατραπεί σε αγγείο, όταν στην ζωή μας δεν έχουμε ξεκάθαρο τοπίο. Μαθές η λογική είναι όπλο των δυνατών, αν και περήφανα διαλαλώ προς όλους, πως η σφαίρα θέλει καλό σημάδι για να πετύχει.
Σιγά σιγά όμως η βροχή στερεύει, και ψηλά στον ουρανό το ουράνιο τόξο με γυρεύει. Τα χρώματά του είναι μετρημένα σαν τις επιλογές που έχω για να βαδίσω τον δρόμο της ζωής που μου απομένει.

Νίκος Βαρδάκας

****************


Μπορείτε να παρουσιάσετε το κείμενό σας (διήγημα, ιστορία, ελεύθερο κείμενο) μέσω της μόνιμης στήλης ''Κειμενογράφος''.
Στέλνετε με e-mail το δικό σας κείμενο στο asmhnio@gmail.com.

****************

Οι συμμετοχές σας σε όλα τα δρώμενα του Κειμένου είναι πολλές και σας ευχαριστώ από καρδιάς. Ζητώ την υπομονή σας για την δημοσίευσή τους. 
Θα δημοσιεύονται με σειρά αποστολής.

****************

You May Also Like

5 comments

  1. Μου αρεσε παρα πολυ
    Συγχαρητήρια
    Εδω ειναι ετοιμος ο καιρος να βρεξει
    Με εβαλε ηδη σε αυτο τη διαθεση το εργο

    Μαρια μου καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ δυνατό!
    Σε χίλιες σκέψεις με έβγαλαν τούτες οι σταγόνες...και το βλέμμα μου ψάχνει στον ουρανό ένα ουράνιο τόξο!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λόγια του Νίκου ξέρουν καλό σημάδι και πέτυχαν το στόχο τους.
    Μήνυμα ελήφθη και κάτω απ' το ίδιο ουράνιο τόξο θα στριμωχτούμε όλοι για να διαλέξουμε την απόχρωση της υπόλοιπης ζωής μας.
    Συγχαρητήρια κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια πολύ δυνατή στιγμή στον Κειμενογράφο.
    Ευχαριστώ για το μοίρασμα.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυνατοί οι κραδασμοί του ποιήματος!! Μου αρέσει που ισορροπούν τα ανάμεικτα συναισθήματα που μου μεταδίδει!! Κι η ήττα, η ματαίωση, καμιά φορά είναι μεγάλο κέρδος!!Συγχαρητήρια!!
    Σας φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.