Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ - ΧΑΪΚΟΥ (ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ)

by - Φεβρουαρίου 23, 2024



Σπουργίτια τρελά
ορμούν στις ερπύστριες
τις ματωμένες


Στο θήραμά της
προσγειώνει το βλέμμα
μια γερακίνα.


Μέσα στο χιόνι
ο φτερωτός ζητιάνος
χτυπά το τζάμι.


Βραχονησίδα.
Φωλιάζουν στα σπλάχνα της
θαλασσοπούλια.


****

Ήταν η στιγμή του Αυγουστή Μαρούλη με ένα ποίημα.



ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Αυγουστής Μαρούλης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται σαν οικονομολόγος στο Δημόσιο τομέα.
Έχει γράψει πολλά ποιήματα σε ελεύθερο αλλά και σε έμμετρο στίχο. Πήρε το Α΄ βραβείο ποίησης στον 3 ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης Αττικής το 2007 για το ποίημά του: “Σκάντζα βάρδια”, Α΄ έπαινο στον 2 ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό το 2020, του περιοδικού Κέφαλος στην κατηγορία Χαϊκού Ενηλίκων και αρκετούς επαίνους και τιμητικές διακρίσεις σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2022, στο πλαίσιο του διαγωνισμού χαϊκού που διοργανώθηκε από το Room for Art στη Λευκωσία Κύπρου, τριάντα διακριθέντα χαϊκού - μεταξύ αυτών και του ιδίου- αναρτήθηκαν επί μια εβδομάδα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο “Αλαργινά ταξίδια” το 2007 και αρκετοί στίχοι του έχουν μελοποιηθεί κι έχουν γίνει τραγούδια. Μερικά απ’ αυτά περιέχονται στο cd “Έλληνας
είμαι” που κυκλοφόρησε με επιτυχία το 2008 στην Αυστραλία, για τους Έλληνες ομογενείς. Υπό έκδοση είναι μια συλλογή χαϊκού που έχει γράψει με εκατό περίπου χαϊκού για τη φύση, τον έρωτα και το χρόνο. Παράλληλα, έχει γράψει αρκετά διηγήματα και ένα ιστορικό μυθιστόρημα τα οποία παραμένουν ανέκδοτα.




You May Also Like

0 comments

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.