Κειμενογράφος (Όλα είναι δρόμος - Χριστόφορος Τριάντης)

by - Νοεμβρίου 08, 2015


Η ανθρωπότητα στόμωσε. Είχε δίκιο τελικά ο Καλιγούλας που εξίσωσε το άλογό του με τους συγκλητικούς φανφαρόνους της Ρώμης. Κάτι σάπιο έρχεται μέρα νύχτα και νεκρώνει την αλήθεια, την αλήθεια μας. Όλα όσα ονειρευτήκαμε γρήγορα έγιναν εικόνες, από τις οποίες έχει δραπετεύσει το βάθος και το πάθος. Όχι αναγκαστικά κάποιο ψυχοπνευματικό βάθος, αλλά εκείνο που σε κάνει να μετράς την ύπαρξή σου με τον πόνο, τη χαρά, τη δημιουργία .

Το πάθος το εξοβελίσαμε μπροστά στον μικροαστικό παράδεισο της τακτοποίησης. Αλλά να είναι κι ο χρόνος που σε κοιτάζει κατάματα, χειρότερος και από μπατιριμένο μαγαζί, λόγω κρίσης. Αμείλικτος και γεμάτος αριθμητικές λογικές που μυρίζουν χρήμα και θάνατο.
Λοιπόν, οι συμμορίες κι οι μαφίες – φανερά πια – καθορίζουν το παρόν και το παρελθόν. Από κοντά έρχονται και οι σπουδαίοι, σαν μεσσιανικοί προφήτες. Μιλούν για το μέλλον με στόμφο και τηλεοπτικές ατάκες, ευρείας κατανάλωσης.
Ποιο μέλλον όμως; Αυτό που ονειρεύονται οι παραγωγοί του Χόλυγουντ από τη μια και οι τζιχαντιστές από την άλλη. Ναι! και το μέλλον που επαγγέλλονται οι αγορές , βεβαίως, βεβαίως.


Τέλος πάντων, είμαστε σαν τα γέρικα φανάρια αναμνήσεων στον δρόμο του νεκρού χρόνου, στον δρόμο της νύχτας. Όμως δεν περνά από τον δρόμο μας σχεδόν κανείς. Όλα στη ζωή είναι δρόμος. Ίσως μας περιμένει σε κάποιο ξωκλήσι, σε κάποια  παράκαμψη, σε καμιά πεζογέφυρα, μια καρδιά ποιητική, μια επανάσταση, μια λέξη, ένα άχρηστο χρήσιμο γεγονός. Σαν να λέμε λίγη ζέστη το χειμώνα, ένας ήσυχος ύπνος με όνειρα κι ένα κουτί αναμνήσεων, με φως για περιτύλιγμα και λέξεις αγάπης για περιεχόμενο.

Χριστόφορος Τριάντης


****************


Μπορείτε να παρουσιάσετε το κείμενό σας (διήγημα, ιστορία, ελεύθερο κείμενο) μέσω της μόνιμης στήλης ''Κειμενογράφος''.
Στέλνετε με e-mail το δικό σας κείμενο στο asmhnio@gmail.com.

****************

Οι συμμετοχές σας σε όλα τα δρώμενα του Κειμένου είναι πολλές και σας ευχαριστώ από καρδιάς. Ζητώ την υπομονή σας για την δημοσίευσή τους. 
Θα δημοσιεύονται με σειρά αποστολής.

****************

Οι 25 λέξεις περιμένουν τις συμμετοχές σας ΕΔΩ


You May Also Like

6 comments

  1. Όλα στη ζωή είναι δρόμος, μα πάντα μπορούμε να πάρουμε την παράκαμψη που θα μας οδηγήσει σε ό, τι μας περιμένει! Κι είναι κι αυτό κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η ανθρωπότητα στόμωσε"... Κρατάω αυτή τη φράση σαν επιστέγασμα και τη γλυκόπικρη γεύση του κειμένου. Το μπλέξιμο με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, το κάνει ακόμα πιο δυνατό και κοφτερό στις αλήθειες του. Με μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας να αχνοφέγγει στον επίλογο. Φόρος τιμής σ' όσους επιμένουν να ονειρεύονται και να ελπίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα και καλη εβδομαδα και στους δυο.
    Το κειμενο με αγγιξε σε μεγαλο βαθμο και με εκανε να αναζητησω το φως που ειδικα στο τελος ξεπροβαλλει.

    Μου αρεσει που υπαρχει ενεργη δραση στις στηλες σου γιατι πραγματικα τοκειμενο το αγαπαμε ολοι πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα πολύ δυνατό κείμενο που φαινομενικά φαίνεται αδιέξοδο αλλά όμως αφήνει αισιόδοξη γεύση.
    Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια αλλά και τον Χριστόφορο για τη συμμετοχή.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπεροχος ο λογος του Χριστοφορου μας εχουμε συναντηθει και πιο παλια σε δρωμενα , ειναι τοσο γλαφυρός , μια ξεχωριστη συμμετοχή χαιρομαι πολυ Μαρια μου που μας εδωσες την ευκαιρία να απολαυσουμε την γραφη του φίλου μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι αλήθεια λέει το κείμενο!! Δρόμος που μοιάζει αδιέξοδο αλλά στην στροφή πάντα θα υπάρχει η ελπίδα!! Δεν γίνετι αλλιώς!! Πολύ δυνατο το κείμενο του Χριστόφορου και μου αρέσει που στο τέλος υπάρχει και σαν υποψία η διαφυγή!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.