Κειμενογράφος (ΖΗΣΕ - Βασιλική Δραγούνη)

by - Σεπτεμβρίου 08, 2016


Έχω συνειδητοποιήσει τελικά ότι ο σκοπός της ζωής δεν σχετίζεται απαραίτητα με την εύρεση ενός πάθους και την επιδίωξή του μέχρις εσχάτων.

Για αρκετά χρόνια περίμενα. Περίμενα για να βρω αυτό το ένα και μοναδικό πάθος. Παρατηρούσα τους άλλους γύρω μου να διαπρέπουν σε κάποιον τομέα της ζωής τους και αυτό να τους δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσα τον εαυτό μου ότι στερείται πάθους και κινήτρων, παρόλα αυτά δεν έπαψα να ελπίζω ότι κάποτε θα ανακάλυπτα αυτό που πραγματικά θα με συγκλόνιζε και θα έδινε διέξοδο στις αναζητήσεις μου. 

Και κάποια στιγμή τελικά το συνειδητοποίησα. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πάθος, ένας συγκεκριμένος τελικός σκοπός. Είμαι παθιασμένη με τη ζωή γενικότερα, με την τέχνη του να ζεις, να μαθαίνει διαρκώς καινούργια πράγματα και να δοκιμάζεις τα πάντα τουλάχιστον από μία φορά. Με την συλλογή εμπειριών. Με την εναλλαγή παραστάσεων. Αυτό με συναρπάζει, ότι η ζωή μου είναι σαν ένα βιβλίο και σε κάθε κεφάλαιο κάτι νέο και διαφορετικό περιμένει να με εκπλήξει. 

Αν λοιπόν νιώθεις πως η ζωή σου κυλάει άσκοπα, δεν υπάρχει λόγος απελπισίας. Είναι ψέμα το ότι μπορούμε να είμαστε καλοί σε ένα και μόνο πράγμα. Μπορούμε να κάνουμε ένα εκατομμύριο πράγματα που μπορεί να μην τολμήσαμε ποτέ να ονειρευτούμε και το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά μας, να εκπέμψουμε θετικότητα στο Σύμπαν και να αναγνωρίσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχει η ζωή να μας προσφέρει. Ζήσε, αγάπησε, γέλασε και μάθε.

Βασιλική Δραγούνη


******



Μπορείτε να παρουσιάσετε το κείμενό σας (διήγημα, ιστορία, ελεύθερο κείμενο) μέσω της μόνιμης στήλης ''Κειμενογράφος''.
Στέλνετε με e-mail το δικό σας κείμενο στο asmhnio@gmail.com.


******

Μη ξεχνάτε πως οι 25 λέξεις είναι πάλι κοντά σας και περιμένουν τις συμμετοχές σας.



You May Also Like

4 comments

  1. ''Αυτό με συναρπάζει, ότι η ζωή μου είναι σαν ένα βιβλίο και σε κάθε κεφάλαιο κάτι νέο και διαφορετικό περιμένει να με εκπλήξει''.
    Πόσο σωστό και πόσο όμορφα ειπωμένο!
    Πάθος... μία λέξη, χιλιάδες έννοιες και εικόνες. Μπορείς να παθιαστείς με οτιδήποτε... Από πρόσωπα,αντικείμενα,σώματα,μουσική,μέχρι και με καταστάσεις. Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται κάποιος το πάθος και προσωπικά, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάθος για ζωή.
    Αν το διαθέτεις, παθιάζεσαι με το κάθε τι που συμβαίνει γύρω σου. Ζεις, υπάρχεις, θλίβεσαι και χαίρεσαι, βλέπεις και αφουγκράζεσαι. Και πάντα κάτι μαθαίνεις! Καθημερινά!
    Καλησπέρα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια πολύ όμορφη προτροπή για ζωή από την Βασιλική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια μοναδική πρόσκληση πρόκληση απο την ξεχωριστή Βασιλική μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.