Δευτέρα 26 Μαΐου 2025

25 ΛΕΞΕΙΣ # 16... ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Έφτασε η ώρα που θα βραβεύσουμε τις 25 λέξεις που έκαναν το μυαλό σας να ταξιδέψει και απέδωσαν τα συναισθήματα της φωτογραφίας που σας έδωσα με τον καλύτερο τρόπο.


Tο ολιγόλεκτο που κερδίζει την πρώτη θέση είναι το εξής:

Σάββατο 17 Μαΐου 2025

25 ΛΕΞΕΙΣ # 16 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σας έδωσα 25 λέξεις να ξεδιπλώσετε αυτό που αισθάνεστε.
Μια εικόνα σας προέτρεψε.


Με λίγα λόγια, με λίγες αράδες το μυαλό σας ταξίδεψε...
Έχουμε λοιπόν 13 συμμετοχές.
Σας θερμοευχαριστώ για την συμμετοχή.
Ιδού οι 25 λέξεις σας
σε τυχαία σειρά.

Σάββατο 10 Μαΐου 2025

25 ΛΕΞΕΙΣ - ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΣΒΟ

 

Ένα απόγευμα,
σαν αυτά που μοιάζουν με ένα τέλος.
Μόνη,
πόσες ζωές αναζητάς;
Μην ξεχνάς.
Τα τακούνια πάντα θα πονάνε τα πόδια.
Κράτα τα αγκαλιά και προχώρα.




*****************



Μη ξεχνάτε να στέλνετε τις συμμετοχές σας στο δρώμενο  
''25 λέξεις'' εμπνεόμενοι από την παραπάνω εικόνα.



Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

25 ΛΕΞΕΙΣ # 16 - ΕΝΑΡΞΗ

Ας μπει ο Μάιος δημιουργικά, να εμπνευστούμε και να γράψουμε πάνω σε μια εικόνα.

25 λέξεις...
Τόσες σας δίνω και σας αφήνω να ξεδιπλώσετε αυτό που αισθάνεστε.
Μια εικόνα θα σας προτρέψει.
Με λίγα λόγια, με λίγες αράδες.
Για να δούμε λοιπόν που το μυαλό σας θα ταξιδέψει.
Ξεκινάνε οι 25 λέξεις...


Όροι και τρόπος συμμετοχής.
  • Γράφετε κείμενα, εμπνεόμενοι από την παρακάτω εικόνα.
  • Μπορεί να είναι σε μορφή πεζού, ποιήματος ή όπως αλλιώς το θέλετε εσείς. 
  • Μέχρι 25 λέξεις μαζί με τα άρθρα. Aν ο δημιουργικός σας οίστρος σας οδηγήσει σε πάνω από 25 λέξεις, φροντίστε να μην υπερβείτε τις 30. Όχι επειδή απαγορεύεται, αλλά για να δημιουργούμε επί ίσοις όροις. 
  • Χωρίς τίτλο. 
  • Το κείμενό σας δεν θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί, ώστε η ψηφοφορία να γίνει χωρίς να ξέρουμε ποιος κρύβετε πίσω από το καθένα.
  • Τα στέλνετε με email (όχι επισύναψη) στην διεύθυνση asmhnio@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 16/5/25 στις 8:00 το βράδυ. 
  • Μπορείτε να συμμετέχετε όλοι, είτε είστε bloggers είτε όχι. 
  • Ένα (1) κείμενο ο καθένας, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο δίκαιοι στην ψηφοφορία και να μην χάνονται κάποια διαμάντια μέσα στις πολλές συμμετοχές.
  • Το Σάββατο 17/5/25 θα αναρτήσω τα κείμενά σας και θα τεθούν σε ψηφοφορία από εσάς για μια εβδομάδα. Στην ίδια ανάρτηση θα δείτε τους όρους και τον τρόπο ψηφοφορίας. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας θα ανακηρύσσω τον νικητή.
Θα χρησιμοποιήσω την φωτογραφία που είχα συνοδέψει την συμμετοχή μου στο Συμπόσιο της Αριστέας. Τραβήχτηκε ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στον Φλοίσβο. Την γυναίκα της φωτογραφίας δεν την ξέρω. Άραγε που να βρίσκεται τώρα και τι να κάνει;


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μη διστάσετε να ρωτήσετε.
Κόντρα στους νωθρούς καιρούς δημιουργούμε, όσο και όπως μπορεί ο καθένας μας.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλές εμπνεύσεις.

Καλή εργατική Πρωτομαγιά!
Μαρία Νικολάου



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.