Βιβλιοθήκη (Οι Φεγγίτες της Ζωής μου - Κική Κωνσταντίνου)

by - Οκτωβρίου 15, 2016

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Οι Φεγγίτες της Ζωής μου», κυκλοφόρησε η δική μας μπλόκερ, Κική Κωνσταντίνου. 

Η ίδια χαρακτηρίζει το πόνημά της αυτό, παράγωγο γένος της πρώτης της προσωπικής δουλειάς «Τα Λάφυρα της Ψυχής μου», που κυκλοφόρησε το έτος 2015. Πρόκειται εξίσου για μία ποιητική συλλογή σε ελεύθερο στίχο που περιλαμβάνει 17 θεματικές ενότητες  μοντέρνων, στοχαστικών, ανθρωποκεντρικών ποιημάτων ποικίλης θεματολογίας που στρέφονται γύρω από τον άξονα των ανθρώπινων συναισθημάτων και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να συλλάβουν και να αποδώσουν το θαύμα και το μεγαλείο του Ανθρώπου και της Ζωής. 

Προσφιλείς εκφραστικοί τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται ζωντάνια και παραστατικότητα είναι η θεατρικότητα (αποστροφή του ποιητικού υποκειμένου σε β' ενικό, κινητικότητα των ηρώων και μια γενικότερη σκηνοθετική οργάνωση του χώρου και των προσώπων), η εικονοπλασία, το πεζολογικό ύφος, η απλή και καθημερινή σύνταξη και λεξιλόγιο. Τρόποι – ορίζοντες, που χρησιμοποιήθηκαν και στην πρώτη της δουλειά.


Bιογραφικό σημείωμα:

Η Κική Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Στροφυλιά, ένα μικρό, όμορφο χωριό της Βόρειας Εύβοιας. 
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας μα λίγα χρόνια αργότερα ανακάλυψε πως αυτό που τη γεμίζει ουσιαστικά είναι η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και παραμυθιών.
Είναι ένα παιδί που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και δεν μπορεί να πάψει λεπτό να χαμογελά, να ονειρεύεται, να αισιοδοξεί και να ελπίζει.
Από το 2010 διατηρεί το δικό της «χώρο» στο διαδίκτυο και μπορεί κανείς να τη συναντήσει στο www.ekfrastite.blogspot.com. (Εκφράσου)
Όνειρο ζωής για εκείνη ήταν να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2015 με την κυκλοφορία της πρώτης της ποιητικής συλλογής σε ελεύθερο στίχο.
Το ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε και επιδιώκει να γίνει παράδειγμα για όλους όσους θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, μα ο φόβος τους κρατάει πίσω. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσεις, να μη φοβηθείς, να βάλεις την αγάπη σου μέσα σε ότι κάνεις και να γίνεις ο ίδιος το όνειρο, η ελπίδα.
Διότι, ότι αγαπάς, δεν μπορεί παρά να γίνει το ίδιο η ελπίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της ή στο email kikh_k@hotmail.com ή στη σελίδα της στο facebook, Κική Κωνσταντίνου.

****

Στο youtube μπορείτε να βρείτε εικονοποιημένα τα δυο της βιβλία σε επιμέλεια του Νίκου Μουσαβερέ.



****

Στο άλλο μου μπλογκ μπορείτε να δείτε την βόλτα που έκαναν οι Φεγγίτες στο Λόφο του Φιλοπάππου.



*****



Μπορείτε να παρουσιάσετε και εσείς το βιβλίο σας (ηλεκτρονικό ή έντυπο) στην βιβλιοθήκη του Κειμένου.
Στείλτε μια παρουσίασή του, ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία εξωφύλλου στο email asmhnio@gmail.com.


You May Also Like

4 comments

  1. Μπράβο Μαρία μου για την παρουσίαση
    των φεγγιτών της Κικής μας!!!!!

    φιλί γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κική μας... τι πλάσμα όμορφο κι αυτό!
    Μπράβο Μαράκι!
    Σμούτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι εξαιρετικό και αυτό το πόνημα, το εχω και υπογεγραμμένο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου πολύ ζεστή η παρουσίασή σου!! Καλοτάξιδο να ναι κι αυτό το βιβλίο της Κικής μας!!
    Φιλάκια και στις δυο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.