Βιβλιοθήκη (“25th hour” project - ebook)

by - Μαρτίου 18, 2016

Την τύλιξε με τα χέρια του και της έβγαλε τα ρούχα αργά. Περίμενε. Περίμενε όλη του τη ζωή. Για μια ώρα. Για εκείνη την 25η ώρα που θα ήταν μαζί. Την ξάπλωσε στο ξένο κρεβάτι και για λίγο έκλεισε τα μάτια στο παρελθόν της. Της δόθηκε διστακτικά. Μα άγρια. Χάθηκε το δωμάτιο. Σκούριασαν οι αλυσίδες της απόστασης, οι τοίχοι ξεθώριασαν, τα έπιπλα άλλαξαν μορφή. Σώθηκε η θάλασσα που τους περίμενε απ΄ έξω. Ακόμα και για μια στιγμή έκανε ένα μικρό όνειρο για το μέλλον.
Άνοιξε τα μάτια του ξαφνικά. Έψαξε ένα χέρι, εκείνο που κρατούσε το προηγούμενο βράδυ. Ακουμπισμένο στο μαξιλάρι της. Λευκό και αφηρημένο. Τεντώθηκε, σύρθηκε στα σεντόνια, μα αμέσως τραβήχτηκε στην θέα του γυμνού της σώματος. Φοβήθηκε τον κόσμο του που απαιτούσε μια αλλαγή. Μια αλλαγή που θα έκανε πραγματικότητα την 25η ώρα.
Δεν κατάλαβε δυστυχώς πως ήταν δική του.
Και έτσι την έχασε την επόμενη μέρα.

*********

Το “25th hour” project ήταν ένα λογοτεχνικό εγχείρημα που διήρκησε για έναν ολόκληρο χρόνο. Η διάθεση του project αυτού ήταν να ανεβαίνει κάθε μία μέρα και ένα κείμενο από διαφορετικό συγγραφέα. Υπήρχε μόνο μία βασική προϋπόθεση, πως ο τίτλος θα είναι ίδιος για όλους: “25η ώρα”. Γράφτηκαν δηλαδή 365 κείμενα για μια “έννοια” που ουσιαστικά δεν υπάρχει! Από τις 15 Μαΐου 2014 που ανέβηκε το πρώτο κείμενο, μέχρι και τις 14 Μαΐου 2015 που ανέβηκε το τελευταίο, αναρτήθηκαν αδιαλείπτως συμμετοχές στο ειδικά διαμορφωμένο blog.

Το “25thhour” project λοιπόν έγινε e-book!
Μπορείτε να το κατεβάσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.


Εγώ με το παραπάνω κείμενο βρίσκομαι στην σελίδα 54 του εν λόγω e-book. Ευχαριστώ τον Γιώργο Ιατρίδη για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω σε αυτό το υπέροχο εγχείρημα.


****************



Μπορείτε να παρουσιάσετε και εσείς το βιβλίο σας (ηλεκτρονικό ή έντυπο) στην βιβλιοθήκη του Κειμένου.
Στείλτε μια παρουσίασή του, ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία εξωφύλλου στο email asmhnio@gmail.com.


You May Also Like

5 comments

  1. Πολυ ομορφη προσπαθεια και πανεμορφο το κειμενο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σου
    Πολύ μου άρεσε και πρωτότυπη ιδέα και τίτλος
    Πάντα τέτοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η 25η ώρα πολύ μου αρέσει!!!!
    Κι όσα κείμενα έχω διαβάσει μέχρι τώρα κρύβουν κι από κάτι όμορφο!!!
    Το δικό σου Μαρία ήταν πολύ δυνατό!!!!! Μικρό αλλά δυνατό!!!!
    Λίγες λέξεις, όλη η ουσία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοτάξιδα τα κείμενα Μαρία μου!! Φιλιά και καλό σ/κ να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σε όλους σας! Να είναι καλοτάξιδο. Το κατέβασα ήδη, και έχω ξεκινήσει την ανάγνωση.
    Το κείμενό σου υπέροχο, έντονο... "Σώθηκε η θάλασσα που τους περίμενε απ΄ έξω" - μου έμεινε αυτή η φράση.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.